بیماری پسوریازیس چیست؟
آشنایی با بیماری پسوریازیس
پسوریازیس یک بیماری پوستی است. آیا تاکنون شنیده اید که بدن علیه خودش عمل کند؟ در برخی از بیماری ها به دلیل اختلالاتی که در بخش خاصی از بدن رخ می دهد. بدن علیه خودش عمل می کند. پسوریازیس از این دست بیماری ها است که در اثر اختلال در عملکرد پوست رخ می دهد.
پوست دائما در حال ریزش و ترمیم است. یعنی در فواصل زمانی مشخصی سلول های مرده پوست ریزش می کنند و به جای آن سلول های جدیدی تولید می شوند. سرعت ریزش و ترمیم پوست با یکدیگر برابر است.
در این بیماری عملکرد پوست دچار مشکل می شود و سیگنال ها و دستورات به صورت اشتباهی به سلول های پوستی ارسال می شود. یعنی سرعت تولید پوست جدید نسبت به سرعت ریزش پوست های مرده افزایش می یابد. دراین بیماری پوست، پوسته پوسته می شود و ظاهری نامناسب پیدا می کند.
علل بروز بیماری
پسوریازیس به دلایل تقریبا نامشخصی در پوست ایجاد می شود. طبق تحقیقات صورت گرفته گلبول های سفید خون به نام نوتروفیل، سیستم ایمنی بدن و سلول هایT در بروز این بیماری تاثیرگذار هستند. سلول های T بدن را در مقابل عوامل خارجی مانند باکتری و ویروس حفاظت می کنند. اما اگر سلول هایT دچار مشکل شوند و به اشتباه به سلول های سالم پوست حمله کنند و آن ها را آلوده سازند. سبب ایجاد این بیماری می گردند.
در این بیماری سلول های T بیش از حد فعال می شوند، در نتیجه تولید سلول های پوستی و سایر سلول های سفید خون خصوصا نوتروفیل ها افزایش می یابد، که این عامل به صورت قرمزی و ضایعات پوستی بروز پیدا می کند.
علائم بیماری
پسوریازیس در اثر اختلال در چرخه تولید سلولی پوست ایجاد می شود. این فرآیند به صورت زخم هایی ضخیم بر پوست بروز پیدا می کند. این زخم ها به صورت نقره ای رنگ هستند که با قرمزی، سوزش و خارش همراه هستند.
ضخیم شدن ناخن ها، خشکی و ترک خوردگی پوست، پوسته پوسته شدن پوست و سفتی و تورم مفاصل نیز از دیگر علائم این بیماری است. البته علائم این بیماری با توجه به خفیف یا شدید بودن نیز دارای عوارض مختلفی است. نوع خفیف این بیماری فقط زیبایی فرد را تحت تاثیر قرار می دهد. اما در نوع شدید آن فرد درد زیادی را احساس می کند، برخی نواحی بدن وی تغییر شکل پیدا می کند و از کار افتاده می شود.
علائم پوستی این بیماری در آرنج، زانو و پوست سر بروز پیدا می کند البته ممکن است در نواحی دیگر نیز بروز پیدا کند ولی بیشتر این نواحی را درگیر می کند.
چگونگی تشخیص بیماری
پسوریازیس پس از مراجعه به متخصص پوست، مو و زیبایی قابل تشخیص است. متخصص ابتدا فرد را مورد معاینه قرار می دهد. علائم ظاهری این بیماری واضح می باشد و به راحتی از دیگر بیماری های پوستی قابل تشخیص است. اما برای اینکه پزشک به قطعیت برسد از بیمار نمونه آزمایشگاهی می گیرد. متخصص پس از رسیدن به یقین داروهای مورد نیاز را تجویز می نماید.
انواع بیماری پسوریازیس
پسوریازیس در قسمت های مختلفی از بدن ایجاد می شود. با توجه به نواحی درگیر دارای انواع مختلفی است. در ادامه انواع مختلف این بیماری را با هم بررسی می کنیم؛
پسوریازیس پلاک
پلاک شایع ترین نوع از این بیماری است حدود 90 درصد از انواع پسوریازیس از این نوع است. در این نوع از بیماری، تمامی پوست بدن فرد یا نواحی زانو و آرنج وی خشک می شود، و زخم های قرمز رنگ به همراه فلس های نقره ای رنگ روی آن را می پوشاند.
پسوریازیس پوست سر
این نوع بیماری پوست سر را درگیر می کند و سبب ریزش پوست به صورت موقت می شود. پس از درمان دوباره پوست ترمیم می شود.
پسوریازیس ناخن
گاهی این بیماری ناخن های دست و پا را هم با خود درگیر می کند. تغییر رنگ ناخن ها، سوراخ شدن ناخن ها و غیر عادی شدن شکل ناخن ها از جمله عوارض این بیماری است.
پسوریازیس قطره ای
در این نوع از این بیماری نقاطی قطره مانند در نواحی دست ها، پاها، قفسه سینه و پوست سر ایجاد می شود.
پسوریازیس معکوس
در این نوع از این بیماری نواحی ملتهب به همراه زخم هایی قرمز رنگ در زیر بغل، کشاله ران، اطراف اندام های جنسی و زیر سینه ایجاد می شود. دستکاری، مالیدن و تعریق این بیماری را تشدید می کنند.
خدمات درمان پوست حساس کلینیک مژده سلیمی
فیشال درمان پوست حساس با استفاده از جدیدترین و بهترین محصولات درمانی ضدالتهاب، شامل سرم های درمانی، ماسک های التیام بخش و پیلینگهای آنزیمی، تولید کلاژن را تحریک میکند، یا همان عامل شفابخش طبیعی پوست شما. همچنین رنگ و بافت پوست را بهبود میبخشد و در نتیجه پوستی مقاوم و یکدست ایجاد میکند.
در کلینیک استاد مژده سلیمی با به کار گیری دانش روز و جدید ترین تجهیزات به درمان و کاهش علائم بیماری پسوریازیس پرداخته می شود. برای دریافت مشاوره رایگان در رابطه با بیماری خود با ما ارتباط برقرار نمایید.
ما از پاسخ به سوالات شما خوشحال میشیم
دیدگاهتان را بنویسید